Big Box

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wat is de GLI?

De GLI is een gecombineerde leefstijl interventie, gericht op het realiseren van gezondheidswinst voor mensen vanaf een matig gewicht gerelateerd gezondheidsrisico. In deze interventie staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal.

De BeweegKuur is een programma van 2 jaar. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase. De BeweegKuur wordt uitgevoerd door lokale zorgprofessionals die u begeleiden.

Dit zijn:

  • Een leefstijlcoach
  • Een fysiotherapeut
  • Een diëtist

Bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering.

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. U start met een intake bij een leefstijlcoach. De leefstijlcoach kijkt naar u huidige leefstijl en maakt samen met u een plan om in u leefstijl verbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn. Daarna stelt u samen met de fysiotherapeut of oefentherapeut een beweegplan zodat u meer in beweging kunt komen. De diëtist kijkt naar u huidige voedingspatroon en kijkt welke aanpassingen nodig zijn en hoe u deze kan volhouden.

Vergoeding.

Vanaf 2019 wordt de GLI vergoed vanuit de basis verzekering.  De doorverwijzing naar de GLI gaat altijd via een huisarts.